Üdvözlöm!

Köszönöm, hogy felkereste irodánk honlapját!

Engedje meg, hogy bemutatkozzam: Dr. Hajdu-Komáromi Andrea ügyvéd vagyok. 2005-ben szereztem jogi diplomát a Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán. 

Ügyvédjelölti gyakorlatomat 2005-ben, közvetlenül az egyetem befejezését követően kezdtem meg a Dr. Hidasi és Társai Ügyvédi Irodánál, ahol elsősorban ingatlanjoggal, társasági joggal és családi joggal foglalkoztam. 2006-tól a Dr. Polgár Ügyvédi Irodánál folytattam a szakmai gyakorlatot, ahol elsősorban az ingatlanjog, a családi jog és a polgári jog mellett a büntetőjog területén tevékenykedtem.

2008-2009-ben sikeres jogi szakvizsgát tettem, majd 2009-ben felvételt nyertem a Budapesti Ügyvédi Kamara  tagjai közé és önálló irodát nyitottam. Ügyfeleim képviseletét a magyar mellett elsősorban spanyol nyelven látom el.

Elvégeztem a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Kar Deák Ferenc Továbbképző Intézetének  kriminalisztikai szakjogász posztgraduális képzését, jelenleg pedig az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar Jogi Továbbképző Intézetének családjogi szakjogász képzésének hallgatója vagyok.

Tagja vagyok a Magyar Büntetőjogi Társaságnak,  valamint a Magyar Kriminológiai Társaságnak.

2010 óta részt veszek a kamarai közéletben is: előbb a Budapesti Ügyvédi Kamara Fegyelmi Bizottságának jegyzője voltam, majd 2018. november 16-tól a Budapesti Ügyvédi Kamara fegyelmi biztosa.

Ügyvédi tevékenységem során különösen fontosnak tartom ügyfeleim problémáinak nemcsak jogi, hanem emberközpontú megközelítését, melyhez igyekszem kölcsönös bizalmon alapuló, biztonságos és barátságos környezetet teremteni, ahol az ügyvédi titoktartás maximális érvényesülése mellett tárhatják fel problémáikat.

Talán sokan furcsának tarthatják, hogy a polgári és a büntetőjog hogyan is fér meg egymás mellett, azonban a magam részéről ezzel kapcsolatban egyfajta komplementer szemléletet vallok, ugyanis számos polgári, családjogi ügynek lehet büntetőjogi vonatkozása (pl. kiskorú veszélyeztetése stb.) és egy büntetőügynek is lehet polgári jogi alapja (pl. csalás stb.), ezért e tekintetben ügyfeleim részére komplex jogi tanácsadást biztosítok.

Rendkívül fontosnak tartom, hogy lépést tartsunk a manapság rendkívül gyorsan változó jogszabályi környezettel, ezért rendszeresen veszek részt hazai és külföldi továbbképzéseken annak érdekében, hogy a jogvitás helyzeteket naprakészen, a lehető leghatékonyabban tudjam kezelni.

                                                                                                        Dr. Hajdu-Komáromi Andrea LL. M.

                                                                                                                       ügyvéd